sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kanala täydentyy ankanpojilla

Aika moni ehdotteli erinäisiä eläimiä meille Millingtoniin viime kesänä. Silloin kanta oli kohtuu jyrkkä EI, ei siis edes ehkä ei vaan ihan puhdas ei. Kuinkas kävikään? Ensin muutti kanat, nyt ankat ja kahden viikon päästä on tulossa lampaita. On se hyvä että olen sentään nainen ja oikeutettu ihan julkiseen mielen muutokseen.

Aamulla emme, ihme kyllä heränneet Rumpalin kiekumiseen. Kun kanalan ovi oli kiinni ei ääni sisälle kuulu. Jos eilen oli jännittävä päivä on se sitä tänäänkin. Ankanpojat ja -tytöt saapuvat täydentämään kanalaa ja muuttavat sen osittain ankkalinnaksi.

Ankanpojat ovat aivan tirppoja vielä, untuvat ovat vasta vaihtumassa höyhenpeitteeseen eikä sortinsakin sukupuolesta oikein vielä ota selvää.


Joukossa on voimaa, ankkaparvi liikkuu koko ajan porukassa. Jos yksi tekee jotain seuraavat kaikki muut perässä.


Pientä paniikkia havaittavissa




Vanhasta nukketalosta muodostui turvatalo välittömästi. Koko jengi samassa kämpässä :)


Ankat uskaltautuvat syömään vasta kun kanat asettautuvat orsilleen leikkimökkiin. Kupillinen ohrapuuroa hupenee hetkessä, palan painikkeeksi vielä vähän horsmaa ja rehua.

Aika nopeasti saattaa kyllä tuo turvatalo käydä pieneksi. Täytyy alkaa tutkimaan tori.fi:stä myytäviä koirankoppeja. Ankat asettautuivat yhteen ryppääseen purukasan päälle, ankkalinnassa siis kaikki hyvin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti